کنکاش ایران

  • تاریخ : ۲۴ام اسفند ۱۳۹۷

طرز تهیه شیرینی نارگیلی باقلوا ویژه عیدنوروز

شیرینی نارگیلی باقلوا : این شیرینی بسیار لذیذ و خوشمزه را برای ایام عید نوروز در منزل تهیه کنید و پذیرای مهمانان نوروزی خود باشید. با رسپی همراه باشید.

شیرینی نارگیلی باقلوا

 

مواد لازم شیرینی نارگیلی باقلوا :

پودر نارگیل چرب و مرغوب و تازه ۱۲۵ گرم
سفیده تخم مرغ ۳ عدد متوسط (بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم)
شکر ۲۵۰ گرم
روغن مایع ۷۵ گرم
آرد برنج ۱/۳ پیمانه
آبلیمو ۱/۲ ق چ
وانیل ۱/۲ ق چ

شربت :

شکر ۱ پیمانه
آب ۳/۴ پیمانه
چوب دارچین ۱ تکه
زعفران دم کرده غلیظ و گلاب مقداری
آبلیمو ۱/۴ ق چ

طرز تهیه شربت :

شکر و آب و چوب دارچین را در قابلمه ریخته و بدون هم زدن روی شعله ملایم قرار دهید تا شکر حل شود و شربت غلیظ شود. در آخر گلاب و زعفران و آبلیمو را اضافه کرده و بعد از چند جوش خاموش کنید.

 

طرز تهیه شیرینی نارگیلی باقلوا :

تمامی مواد به جز آرد برنج را داخل ظرفی ریخته و با قاشق مخلوط کنید، سپس با میکسر یا گوشتکوب برقی میکس کنید یا اینکه دو بار از چرخ گوشت رد کنید.
سپس در قابلمه ریخته و روی شعله ملایم برای ۸ تا ۱۰ دقیقه مدام هم بزنید تا مواد گرم شود و شکر حل شود ولی مواد نباید قل بخورد و بجوشد.
به این مرحله اصطلاحا داغ زدن میگویند.
سپس اجازده دهید یکساعتی مواد در محیط خنک شود.
آرد برنجی که از حریر رد کرده اید کم کم اضافه کنید تا مواد نسبتا سفت شوند و به غلظت برسند. شاید مقداری اضافه باشد.
فر را با دمای ۲۰۰ درجه برای ۱۵ دقیقه گرم کنید.
داخل سینی فر ۴ ورق کاغذ روغنی قرار دهید، این شیرینی حساس است و زیر آن زودتر میسوزد برای همین از چند لایه کاغذ استفاده کنید. مواد را داخل قیف با ماسوره شکوفه ریخته و شکوفه های کوچک بزنید.
برای ۲۵ تا ۳۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۶۰ بپزید.
بعد از پخت به راحتی از کاغذ جدا کنید و برای حدود ۵ دقیقه شیرینی های داغ را داخل شهد قرار دهید.
سپس روی آنها مغز دلخواه بپاشید و سرو کنید.

پ.ن : از پودر نارگیل چرب و مرغوب که از لوازم قنادی میخرید استفاده کنید.
علت پهن شدن شیرینی در فر : شل بودن مواد یا پر شیرین بودن ، کمی آرد برنج به مواد اضافه کنید تا برطرف شود.
علت گود شدن زیر شیرینی بعد از پخت : داغ زدن بیش از حد یا زیاد بودن شکر که با افزودن پودر نارگیل و سفید برطرف میشود.

منبع : پیج اینستاگرام آشپزی @marjan_rezazadeh